Exposición en Barcelona, España

Memòria 140 anys

Dónde:
Sala Parés / Petritxol, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
05 dic de 2017 - 13 feb de 2018
Inauguración:
05 dic de 2017
Comisariada por:
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Joan Anton Margall Que una galeria d’art barcelonina compleixi 140 anys d’activitat permanent és un fet remarcable, especialment en el context de l’any 2017. És per aquest motiu que hem volgut organitzar aquesta exposició com a reconeixement als molts artistes, compradors, col·leccionistes, crítics d’art, institucions, persones singulars i equips humans que ho han fet possible. L’hem titulada, “Memòria”, per què volíem centrar-la només en els primers 110 anys de trajectòria de la Sala Parés, des de 1877 en que s’inaugura, fins al 1988, quan la galeria incorpora artistes d’un signe diferent, fa una important remodelació arquitectònica i s’esdevé una transició generacional en la seva direcció. El que ha passat després creiem que necessita més temps per a ser analitzat amb perspectiva. Hem escollit obres d’alguns dels artistes de la galeria més representatius de cadascuna de les tres etapes d’aquest període de més d’un segle: la primera, que va des de 1877, any fundacional, fins ... a 1889; la segona, que abasta des de 1890 -any en que es comencen a celebrar les primeres exposicions individuals de manera regular, i la primera conjunta de Rusiñol, Casas i Clarasó- fins a 1925, quan el Sr Joan Baptista Parés traspassa la galeria a Joan Anton Maragall i Noble; i finalment la tercera etapa, que comença en el 1925 quan els germans Joan Anton i Raimon Maragall situen la Sala Parés en una nova línia artística i una nova manera d’entendre el galerisme. Tots els autors representats en aquesta exposició han estat en el seu moment artistes de la galeria; cal dir però que, per raons d’espai, no hi són tots els noms que han estat importants en els primers 110 anys de la Sala Parés. Finalment, hem volgut que quasi totes les obres estiguessin a la venda, doncs creiem que aquest és un tret fonamental de la labor d’una galeria d’art. La Sala Parés actual té un signe molt diferent del que es mostra en aquesta exposició, ja que compta, tant amb artistes que treballen en la figuració i el realisme contemporanis, com amb alguns que ho fan en l’abstracció, o d’altres que s’expressen en disciplines com la fotografia, la instal·lació o el videoart. A més, la galeria ha passat a actuar en un àmbit geogràfic global. Aquesta evolució porta un “segell” que ha estat constant en la trajectòria de la Sala Parés: la permanent renovació d’una proposta artística en la que conviuen alguns dels valors essencials de l’art com són el concepte, la capacitat d’interpel·lació i la bellesa visual.

 

 

Entrada actualizada el el 13 dic de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
08 feb de 2024 - 09 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones