Exposición en Palma, Baleares, España

Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca

Dónde:
Centre Cultural la Misericòrdia / Plaza del Hospital, 4 / Palma, Baleares, España
Cuándo:
24 ago de 2017 - 30 sep de 2017
Inauguración:
24 ago de 2017
Horario:
De dimarts a divendres, d’11 a 14 hores i de 17.30 a 20.30 hores; dissabte d’11 a 14 hores; diumenge i festius tancat
Descripción de la Exposición
Deu anys despres de la inauguracio de la intervencio de Miquel Barcelo a la capella del Santissim de la Catedral de Mallorca, el 2 de febrer de 2007, per fer una celebracio vertadera, una commemoracio difusora d’aquest patrimoni que ens ajuda a ser el que som, una celebracio que sigui alhora festa i feta, hem ideat aquesta exposicio amb unes fites molt clares: eixamplar els horitzons visibles del retaule barcelonia, que estimam i consideram un tresor public, mitjancant un procediment tecnic contemporani: la fotografia. I per aixo hem cercat tres fotografs, tres fotografs-artistes, cal dir-ho clar, remarcar-ho des del principi, Francois Halard, Jean Marie del Moral i Agusti Torres, que per un canto ens mostrassin l’obra de Barcelo a la Seu des d’unes mirades personals i intransferibles, ens la donassin a reconeixer des de la singularitat propia i, per l’altre canto, ens ajudassin a entendre-la, a sentir-la, a descobrir-la de bell ... nou a traves del proces creatiu del seu mirador intim, des d’indrets que no ha visitat ningu. Donarem un valor d’essencialitat al proces de documentacio creatiu enregistrat pels fotografs Francois Halard, Jean Marie del Moral i Agusti Torres. En les declaracions personals de la seva relacio amb l’artista Miquel Barcelo, cadascun d’ells te una manera diferent de visitar, de contactar, de veure i de cacar amb les xarxes de la transparencia fotografica i amb la pell sensible de la revelacio que es cada retrat, la capella del Santissim de la Catedral de Mallorca, i, alhora, descriure i escriure mil i un dialegs, connexions, exploracions, angles morts, perspectives invistes, empremtes de la llum, tactes i contactes secrets dels quals la intervencio de Barcelo es el desencadenador, el catalitzador, l’agent provocador. En les vint fotografies que ha aportat cadascun dels fotografs podem veure el pensament de les seves mirades, els seus personals punts de vista de la intervencio barceloniana, el proces d’execucio, l’entorn de l’artista i, fins tot, altres obres d’ell que hi ressonen. Miquela Forteza i Biel Mesquida, curadors de l’exposicio

 

 

Entrada actualizada el el 14 sep de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones