Exposición en Girona, España

Fairy Tales

Dónde:
Bòlit, Centre d'Art Contemporani - La Rambla - Sala Fidel Aguilar / Rambla de la Llibertat, 1 / Girona, España
Cuándo:
06 feb de 2015 - 22 mar de 2015
Inauguración:
06 feb de 2015
Comisariada por:
Descripción de la Exposición
"Fairy tales" és una mostra col·lectiva que presenta diverses maneres d'acostar-se a la narrativitat i a la ficció des de les arts visuals: fotografies que reconstrueixen moments històrics, pintures que evoquen móns complexos, vídeos amb inversemblants relats biogràfics... Artistes que possibiliten una opció narrativa, una història possible, amb treballs fàcils d'interpretar en primera instància però difícils d'esgotar en la seva multiplicitat de lectures. Obres que sedueixen a l'espectador per la seva capacitat de provocar nous relats però que també proposen opcions crítiques per avaluar la posició de l'observador i la del creador. Davant d'aquests treballs ens preguntem per la memòria del lloc, per la biografia dels personatges, pel sentit de les accions, per la versemblança del que es presenta, pels detalls que omplen les escenes i que, sovint, són el motor que impulsa el nostre interès. Necessàriament, una cosa porta a l'altra i depèn de cada espectador acabar d'omplir l'abans ... i el després. I, de rerefons, una desconfiança compartida respecte als relats amb veritats absolutes i amb solucions senzilles. La tria dels artistes i dels projectes no respon a una idea hegemònica ni a un discurs unívoc sota el qual s'articula el sentit. Composen un mapa volgudament heterogeni però suposen un mosaic significatiu de punts de vista on podem trobar-hi afinitats electives: comparteixen una certa idea de desplaçament, d'equívoc que provoca estranyaments, de voluntat de provocar canvis en les expectatives, de diàleg entre el que sembla un diagnòstic de la realitat i el que s'escapa d'ella, de fissures i paradoxes, de confrontació amb un món divers i polièdric... Com alguns contes tradicionals que amaguen sota la seva linealitat un moment d'inquietud i sorpresa que els obre a noves i variades interpretacions. Com un conte de fades més accidentat del que és habitual.

 

 

Entrada actualizada el el 18 mar de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones