Curso en Barcelona, España

Curs d’agents dinamitzadors de projectes artístics, 17a edició

Dónde:
Experimentem amb l'Art- ESPAI EART / Torrijos, 68 / Barcelona, España
Cuándo:
17 feb de 2018 - 17 mar de 2018
Horario:
De 10:00 a 14:00h.
Precio:
170 euros (precio reducido: 162 euros)
Inscripción:
Cerrada desde (no indicado)
Dirigido a:
Profesionales
Profesionales participantes:
Documentos relacionados:
Descripción de la Formación
Dissabtes 17 i 24 de febrer i 3, 10 i 17 de març de 2018 De 10:00 a 14:00h Preu: 170 euros Preu reduït: 162 euros(amics i amigues d'Experimentem amb l'ART, família nombrosa, monoparental i aturats) Modera el curs: Dolors Juarez (Codirectora d'Experimentem amb l'ART) Ponents: Fermín Soria (educador, investigador i treballador cultural en els àmbits de l'educació en museus i centres d'art)/ Anna Guarro (cap de serveis educatius i activitats Museu Picasso)/ Glòria Jové (professora a la Universitat de Lleida en formació de mestres)/Teresa Rubio (servei educatiu Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat)/ Àngel Garau (educador i conceptualització de projectes Educatius a Experimentem amb l'ART)/ Ramon Parramon (artista i investigador cultural. Director d'Idensitat i ACVic Centre d'Arts Contemporànies)/ Marta Ricart (artista, investigadora i formadora) / Lluc Mayol (Catxirulo Lab/Escuela Meme/La fanzinoteca) Com construir estratègies d'educació i mediació vinculades a projectes artístics contemporanis? El curs explora contextos i iniciatives culturals des d'on implicar, conscienciar i ... repensar l'educació, la mediació i la vinculació amb públics en l'actualitat. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l'educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques des d'on crear i accionar. OBJECTIUS • Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a eina educativa i educadora. • Potenciar la pràctica reflexiva i activa de l'educació artística. • Mostrar com es treballa en projectes artístics actuals, amb nous formats i metodologi-es. • Presentar pràctiques col·laboratives que enllacen pedagogia i territori. • Conèixer nous models de treball cultural que activin projectes de participació de pú-blics o context d'acció comunitària. • Acompanyar persones que vinculen projectes artístics amb altres àmbits de coneixe-ment i treball, per contribuir a una professionalització del sector. • Facilitar recursos per estar al corrent de les noves pràctiques i línies de treball del sec-tor. • Reconèixer nous models de perfils professionals del treball cultural. DESTINATARIS • Educadors que estiguin treballant o vulguin fer-ho en centres, espais i projectes artís-tics. • Docents que situen l'art i els processos de creació contemporània com a eina educati-va. • Estudiants d'art, artistes, treballadors culturals i altres persones interessades que vulguin aproximar-se a nous formats de mediació que vinculen art, educació, institu-cions i territori. • Educadors socials que vulguin conèixer noves pràctiques col·laboratives entre peda-gogia, art i comunitat, com a instruments de participació i recerca social. • Tècnics o programadors d'activitats d'educació o difusió de les arts visuals de centres municipals o d'iniciativa privada.

 

 

Entrada actualizada el el 02 feb de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los cursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de formación

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!