Beca en Barcelona, España

Convocatòria de Projectes d''Arts Visuals i Tutorial 2013

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Premio:
Proyectos de creación: 800 Euros para cada una de las 12 propuestas.
Proyectos de investigación: 800 Euros para cada una de las 2 propuestas.
Proyectos de edición: 1.500 Euros para cada una de las 2 propuestas.
Proyectos de educación: 1.200 Euros para cada una de las 2 propuestas. Tutorial: 1.200 Euros para cada una de los 3 seleccionados.
Cuándo:
10 oct de 2012 - 22 oct de 2012
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 22-10-2012
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
Proyectos de Creación: Adrià Ciurana Geli con Roda i Repta a 0,13 Km/h ; Manuel Christoph Horn con Déjavù ; Adrian Melis Sosa con La Fabrica del Rechazo ; Luca Rullo Fidalgo con Llars de Creació ; Isadora Willson, Juan Pablo Martínez y Constanza Jarpa con Atlas ; Pedro Torres con 1919 ; Rafel Forga Artigas con Razzle.Dazzle ; Ciprian Homorodean con Untitle (hago falta) ; Raul Nieves y Nuria Conde con Identitats ; Azahara Cerezo y Mario Santamaria con Comentaris a la Ciutat Pantalla ; Mercè Ubalde con Núm. 22 y Ana Llorens, Adrià Galindo, Alfonso Fernandez y Begoña Garcia con Mano de Garra . Projectos de Edición: Aggtelek con The Speake y Anna Dot Verdaguer con Enseignement Universel. Langue Étrangère . Projectos de Educación: Laura Aixalà, Mirari Echavarri y Maria Maggi con Laboratori de Sospita y Luca Rullo Fidalgo con Llars de Creació . Projectes de Investigación: Alícia ... Kopf con Àrticantartic y Ferran Lega Lladós con Geometries del Kosmos . Tutorial: Sonia Fernández Pan; Maria de Pfaff y Beatriz Escudero; y Rosa Lleó y Zaida Trallero. El jurado estuvo presidido por Toni Reig, Director General de Joventut, y formado por Eloy Fernández-Porta, escritor y ensayista, profesor de la Universitat Pompeu Fabra; Cristian Añó, miembro de Sinapsis oficina de projectos artísticos y mediación cultural; Julia Montilla, artista visual; Joan Foncuberta, artista, ensayista y crítico especializado en fotografia; Martí Manen, comisario independiente y crítico de arte; y Txuma Sánchez, miembro del equipo de la Sala d Art Jove.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Sala d'Art Jove 2013

 

Convocatòries

 

Arts visuals

Convocatòria de projectes de creació, investigació, edició i educació.

 

Tutorial: col·laboradors en residència

Convocatòria per a la dinamització dels processos de producció, difusió i edu­cació.

 

L'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta dues convocatòries d'arts visuals per desenvolupar projectes en el marc de la Sala d'Art Jove al llarg de l'any 2013: Arts visuals i Tutorial.

 

Arts visuals

 

Arts visuals té per objectiu facilitar el desenvolupament de projectes d'arts visuals, els quals poden implicar aspectes relacionats amb la creació, la investigació, l'edició i l'educació.

 

Tots els projectes que se seleccionin en aquesta convocatòria podran rebre el suport de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, i Hangar, Centre de Producció d'Arts Visuals, pel que fa a recursos i assessorament en la producció.

 

Tutorial: col·laboradors en residència

 

Tutorial té per objectiu articular un equip d'agents culturals relacionats amb les arts visuals per al desenvolupament de processos de tutoria, adreçats als productors seleccionats en la convocatòria Arts visuals.

 

Els processos es desplegaran al llarg de l'any com a dinàmiques de treball en col·laboració i per a la formació i reflexió en arts visuals; així mateix, estaran orientades a la resolu­ció d'aspectes relacionats amb la producció dels projectes, el disseny de la programació -amb les exposicions i les diverses iniciatives de difusió- i les dinàmiques d'educació amb públic.

 

Arts visuals

Convocatòria de projectes de creació, investigació, edició i educació.

 

PARTICIPANTS

 

Persones interessades a desenvolupar projectes d'arts visuals, a títol individual o bé agru­pades en col·lectius, residents a Catalunya i fins a una edat màxima de trenta anys (nascuts l'any 1982 o posteriorment). En el cas dels col·lectius, es requereix que almenys la meitat dels membres compleixin els requeriments de residència i d'edat.

 

En el cas de persones que hagin estat seleccionades en les dues edicions anteriors de la con­vocatòria Art Jove (edicions de 2011 i 2012), la seva participació s'acceptarà si s'inscriu en el marc d'una modalitat de projecte diferent o bé si figuren com a membres d'un col·lectiu més ampli.

 

La participació en aquesta convocatòria no és compatible amb la participació a la convo­catòria Tutorial de la Sala d'Art Jove.

 

MODALITATS

 

Requeriments generals

 

Es poden presentar projectes d'arts visuals que contemplin aspectes relacionats amb la cre­ació, la investigació, l'edició i l'educació, així com projectes híbrids que relacionin alguns d'aquests aspectes en la seva realització.

 

Les modalitats són compatibles entre si i es permet el desenvolupament de projectes trans­versals que estableixin relacions dispars entre elles.

 

En el cas de les propostes que optin simultàniament a diferents modalitats de projecte s'haurà de descriure en la documentació quines actuacions específiques es preveuen de­senvolupar en el marc de cada modalitat (vegeu el document Formulari de modalitats dins l'apartat Documentació que s'ha de presentar). Aquestes propostes podran considerar com a estimació pressupostària la suma de les quantitats econòmiques que es detallen en relació amb les diferents modalitats. El jurat podrà considerar donar suport al desenvolupament de la totalitat o d'algunes de les facetes que prevegi la proposta.

 

Totes les propostes seleccionades podran rebre suport per a la producció de Can Xalant, Centre d'Art i Pensament Contemporani de Mataró, i Hangar, Centre de Producció d'Arts Visuals, tant pel que fa a l'abastiment de recursos com a l'assessorament de producció. Els responsables dels diferents centres valoraran l'adequació del seu suport a les propostes de­sprés que hagin estat seleccionades pel jurat de la convocatòria.

 

L'organització pot considerar l'aportació de recursos tecnològics i materials que no es preveuen en aquesta convocatòria en funció de les necessitats que es requereixin en cada cas. Així mateix, Sala d'Art Jove té el suport de Fabra i Coats Fàbriques de creació i del Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA, que al seu torn també poden disposar recursos que facilitin la producció de projectes.

 

Els projectes que se seleccionin en aquesta convocatòria es desenvoluparan per mitjà de les dinàmiques de producció, difusió i formació que plantejaran i conduiran agents del sector de les arts visuals amb diferent perfil i que s'hauran seleccionat amb la convocatòria de Tutorial. Es pot disposar igualment de l'assessorament d'altres professionals externs en els casos en què l'organització consideri oportuna la seva col·laboració.

 

Tots els projectes que se seleccionin en aquesta convocatòria s'han de realitzar i presentar públicament al llarg de l'any 2013.

 

1. Projectes de creació

 

Projectes de creació de temàtica i format lliure que prevegin la possibilitat d'exposar-se a la Sala d'Art Jove.

 

També es pot tractar de projectes que, optant a qualsevol de les altres modalitats d'aquesta convocatòria (investigació, edició o educació), també requereixin suport per al desenvolu­pament d'aspectes relacionats amb la creació artística.

 

Se seleccionaran un màxim de 12 propostes.

Dotació econòmica: 800 euros per proposta.

 

2. Projectes d'investigació

 

Projectes d'investigació a l'entorn de les arts visuals i la creació emergent basats en la recerca, així com els que prevegin la possibilitat de presentar-se públicament per mitjà de diversos formats.

 

També es pot tractar de projectes que, tot i optar a qualsevol de les altres modalitats d'aquesta convocatòria (creació, edició o educació), també requereixin suport per desen­volupar aspectes relacionats amb la investigació.

 

Se seleccionaran un màxim de dues propostes.

Dotació econòmica: 800 euros per proposta.

 

3. Projectes d'edició

 

Projectes d'edició de publicacions i material imprès a l'entorn de les arts visuals i la cre­ació emergent, que experimentin amb els formats, el grafisme o les maneres de desenvolu­par i comunicar projectes relacionats amb el suport imprès.

 

També es pot tractar de projectes que, tot i optar a qualsevol de les altres modalitats d'aquesta convocatòria (creació, investigació o educació), també requereixin suport per desenvolupar aspectes relacionats amb l'edició.

 

Se seleccionaran un màxim de dues propostes.

Dotació econòmica 1.500 euros per proposta.

 

4. Projectes d'educació

 

Projectes educatius a l'entorn de les arts visuals i la creació emergent que permetin ar­ticular escenaris per a la formació, el debat i la reflexió, per mitjà del desenvolupament de diferents dinàmiques de treball amb públics, organitzacions, centres educatius, sectors socials o culturals, etcètera.

 

També es pot tractar de projectes que, tot i optar a qualsevol de les altres modalitats d'aquesta convocatòria (creació, investigació o edició), també requereixin suport per de­senvolupar accions educatives.

 

Se seleccionaran un màxim de dues propostes.

Dotació econòmica:1.200 euros per proposta.

 

Tots els imports que es detallen en les diferents modalitats de la convocatòria estan sub­jectes a les retencions vigents en el moment de fer-se efectius.

 

DOCUMENTACIÓ QUE S'HA DE PRESENTAR

 

Cal presentar dues còpies de la documentació: una còpia en format paper (mida A4) i una còpia en format digital (un CD amb arxius en format Adobe PDF compatibles amb PC).

 

Els dossiers han d'incloure la informació següent:

 

a) Sol·licitud d'inscripció a la convocatòria Art Jove

(es pot descarregar des dels webs www.gencat.cat/joventut o bé www.saladartjove.cat).

 

b) Proposta del projecte, amb l'argumentació general, la planificació de la producció, la justificació de les diferents modalitats que se sol·liciten per a la realització del projecte, el detall de les característiques tècniques i el pressupost aproximat.

 

c) Formulari de modalitats, amb la descripció sintètica de les actuacions que es preveuen desenvolupar en el marc de cada una de les modalitats (es pot descarregar des dels webs www.gencat.cat/joventut o bé www.saladartjove.cat).

 

d) Currículum artístic i statement -declaració d'intencions i descripció dels focus d'interès del treball que es duu a terme.

 

e) Documentació gràfica i textual de projectes recents. Només s'accepten presentacions en format de vídeo i digitals en els casos en què es treballi directament amb aquests mitjans i es presentin en un CD o bé DVD. En el cas dels col·lectius s'haurà de lliurar documentació corresponent a la trajectòria del col·lectiu i també dels diferents membres.

 

f) Fotocòpia del DNI o passaport. En el cas de col·lectius, s'ha de lliurar la documentació corresponent a cadascun dels membres integrants.

 

g) Document acreditatiu de residència a Catalunya. Tot i els casos de residència eventual, es requerirà presentar algun tipus de document que acrediti la relació amb el territori o institucions catalanes. Es pot tractar d'un certificat d'empadronament, el permís de residèn­cia, la matrícula d'estudis, etcètera. S'haurà de presentar una còpia compulsada de la docu­mentació.

 

TUTORIAL: COL·LABORADORS EN RESIDÈNCIA

Convocatòria per a la dinamització dels processos de producció, difusió i educació.

 

PARTICIPANTS

 

Persones interessades a articular dinàmiques de treball de conjunt amb els artistes i produc­tors seleccionats en la convocatòria Arts Visuals de la Sala d'Art Jove.

 

Poden optar a la convocatòria persones residents a Catalunya i fins a una edat màxima de trenta-cinc anys (nascuts l'any 1977 o posteriorment), a títol individual o bé agrupats en col·lectius. En el cas dels col·lectius, es requerirà que almenys la meitat dels membres com­pleixin els requeriments de residència i d'edat.

 

S'accepta la participació en aquesta convocatòria de persones que hagin estat seleccionades en les convocatòries dels anys anteriors de la Sala d'Art Jove, si bé no és compatible amb la participació a la convocatòria Art Jove de la Sala d'Art Jove.

 

PROCÉS DE TREBALL

 

L'objectiu del Tutorial és convidar els agents culturals i del sector de les arts visuals per al desenvolupament de processos de col·laboració i formació amb els artistes i productors seleccionats en la convocatòria Arts visuals, amb vista al disseny i la realització de les ex­posicions i activitats amb què es presentaran els projectes en el marc de la Sala d'Art Jove.

 

Per mitjà d'aquesta convocatòria se seleccionaran un màxim de tres persones o col·lectius, de perfil divers -es pot tractar d'artistes visuals, comissaris, educadors, editors, disseny­adors, historiadors, teòrics de l'art o altres tipus d'agents cultural-, els quals integraran l'equip Tutorial i se'ls proposarà que desenvolupin un procés de treball que tingui en compte els aspectes següents:

 

- Disseny de la programació d'exposicions i activitats que es portaran a terme en la tem­porada 2013 de la Sala d'Art Jove, conjuntament amb l'equip gestor d'aquest equipament i els artistes seleccionats en la convocatòria Arts Visuals. S'ha de preveure la realització d'un mínim de tres exposicions per al desenvolupament de la temporada, així com activitats adreçades al públic general i activitats per a centres educatius i de joves.

 

- Desenvolupament de dinàmiques de treball amb els artistes seleccionats, relacionades amb la producció dels projectes respectius i les exposicions i activitats que serviran per fer-ne difusió. El procés de treball es concep com un procés de formació i, per tant, s'haurà de considerar el desenvolupament d'entorns per a l'assessorament mutu, la presa de decisions conjunta entre tots els participants i dinàmiques de reflexió i debat a l'entorn dels diferents processos de treball.

 

- Les tres persones o col·lectius que formin l'equip Tutorial es consideraran col·laboradores en residència a la Sala d'Art Jove al llarg de l'any 2013, i en tot moment podran utilitzar els espais d'aquest equipament per al desenvolupament de les respectives dinàmiques de treball.

 

- L' equip gestor de la Sala d'Art Jove farà el seguiment de les dinàmiques que es desenvolu­pin, amb la realització periòdica de sessions de treball amb les persones que formin l'equip Tutorial. En aquestes sessions es podrà considerar la idoneïtat dels processos de treball que es portin a terme, així com suggerir aspectes que es poden millorar o modificar.

 

Se seleccionarà un màxim de tres persones o col·lectius per formar l'equip Tutorial.

Dotació econòmica: 1.200 euros per persona o col·lectiu.

 

Tots els imports que es detallen en les diferents modalitats de la convocatòria estan sub­jectes a les retencions vigents en el moment de fer-se efectius.

 

L'organització pot considerar l'aportació de recursos materials i econòmics que no es preveuen en aquesta convocatòria en funció del nombre d'iniciatives que es consensuï desenvolupar amb els agents seleccionats.

 

A banda de la convocatòria, la Sala d'Art Jove també pot considerar de contractar agents especialitzats en camps específics que desenvolupin tutories que puguin requerir coneixe­ments o habilitats especials.

 

DOCUMENTACIÓ QUE S'HA DE PRESENTAR

 

Cal presentar dues còpies de la documentació: una còpia en format paper (mida A4) i una còpia en format digital (un CD amb arxius en format Adobe PDF compatibles amb PC).

 

Els dossiers han d'incloure la documentació següent:

 

a) Sol·licitud d'inscripció a la convocatòria Tutorial

(es pot descarregar des dels webs www.gencat.cat/joventut o bé www.saladartjove.cat).

 

b) Statement i focus d'interès. Descripció dels focus d'interès i de les dinàmiques de treball que hom estaria interessat a desenvolupar des del marc de la Sala d'Art Jove.

 

c) Currículum, posant èmfasi en casos relacionats amb l'experiència que es preveu aportar -creació, comissariat, educació, etcètera.

 

d) Documentació gràfica i textual de projectes recents. Només s'accepten presentacions en format vídeo i digitals en els casos en què es treballi directament amb aquests mitjans i es presentin en un CD o bé DVD.

 

e) Fotocòpia del DNI o passaport. En el cas de col·lectius, s'ha de lliurar la documentació corresponent a cada un dels membres.

 

f) Document acreditatiu de residència a Catalunya. Tot i els casos de residència eventual, es requerirà presentar algun tipus de document que acrediti la relació amb el territori o institucions catalanes. Es pot tractar d'un certificat d'empadronament, el permís de residèn­cia, la matrícula d'estudis, etcètera. S'haurà de presentar una còpia compulsada de la docu­mentació.

 

Informació general

 

JURAT

 

Eloy Fernández-Porta, escriptor i assagista. Professor de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Joan Fontcuberta, artista, assagista i crític especialitzat en fotografia.

President de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.

 

Martí Manen, comissari independent i crític d'art.

 

Julia Montilla, artista visual.

 

Cristian Añó (Sinapsis, oficina de projectes artístics i mediació cultural).

 

Txuma Sánchez, membre de l'equip de la Sala d'Art Jove.

 

President del jurat: Sr. Toni Reig, director general de Joventut.

 

Secretària: Marta Vilardell, tècnica de cultura de l'Agència Catalana de la Joventut

 

PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES

 

El període per presentar la documentació relativa a les dues convocatòries de la Sala d'Art Jove, Arts Visuals i Tutorial, és del 10 al 22 d'octubre de 2012.

 

El termini finalitza el dilluns 22 d'octubre a les 17 h.

 

La documentació s'ha de fer arribar al Registre General de l'Agència Catalana de la Jo­ventut o bé a un dels registres de les coordinacions territorials. Es poden presentar les sol·licituds i la resta de documentació personalment o per correu. En els casos en què s'enviï la documentació per correu, el full de sol·licitud haurà de tenir el segell administratiu (no es considera vàlid cap paquet repartit per empreses de missatgeria).

 

En el cas de les propostes de la convocatòria de projectes, tota la documentació ha d'anar inclosa dins d'un sobre, la part frontal del qual ha d'indicar: 'Sala d'Art Jove 2013: Art Jove'. En el cas de les propostes per a la convocatòria de la dinamització dels processos de producció, difusió i educació, 'Sala d'Art Jove 2013: Tutorial'.

 

LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ

 

Direcció General de Joventut

Carrer de Calàbria, 147. 08015 Barcelona. Tel. 934 838 361

 

Coordinació Territorial de Joventut a Girona

Plaça de Pompeu Fabra,1. 17002 Girona. Tel. 872 975 055

 

Coordinació Territorial de Joventut a Lleida

Rambla d'Aragó, 8. 25002 Lleida. Tel. 973 279 217

 

Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona

Carrer de Sant Francesc, 3r, 1a. 43003 Tarragona. Tel. 977 920 177

 

Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre

Carrer de Montcada, 23. Palau Abària. 43500 Tortosa. Tel. 977 441 234

 

SESSIONS D'ASSESSORAMENT

 

Els dimecres 3 i 17 d'octubre, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h a la Sala d'Art Jove, l'equip de gestió de l'equipament atendrà personalment les consultes que tingueu respecte a les convo­catòries, i també amb relació a la documentació que es requereix presentar en cada cas.

 

CESSIÓ DE DRETS

 

La selecció per mitjà d'aquesta convocatòria, implica la cessió gratuïta i no exclusiva dels drets de reproducció del projecte per part de la Agència Catalana de la Joventut.

 

En posteriors exposicions o presentacions del projecte, els autors o les autores han de fer constar que la producció del treball ha comptat amb el suport de la Sala d'Art Jove.

 

PROMOCIÓ DEL CARNET ANUAL DE L'ASSOCIACIÓ D'ARTISTES VISUALS DE CATALUNYA (AAVC)

 

Totes les persones seleccionades amb aquesta convocatòria podran disposar de manera gratuïta d'un carnet de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) amb la valide­sa d'un any, amb els mateixos serveis i avantatges que tenen els artistes professionals.

 

La promoció és fruit de la col·laboració que ha establert Sala d'Art Jove amb l'AAVC de cara a incrementar els serveis als artistes que enceten la seva trajectòria, amb recursos i eines per a la seva professionalització.

 

Més informació: www.aavc.net Tel. 933 196 038 info@aavc.net

 

MÉS INFORMACIÓ

 

Sala d'Art Jove

Direcció General de Joventut

Carrer de Calàbria, 147. 08015 Barcelona

Tel. 934 838 361

artjove.bsf@gencat.cat

 

Podeu descarregar una còpia digital d'aquestes bases, així com els documents de Sol·licitud d'inscripció, Formulari de modalitats i les condicions de suport tècnic d'Hangar i Can Xal­ant des de les següents pàgines web:

 

www.gencat.cat/joventut/salartjove

www.saladartjove.cat

 

En el cas que tingueu qualsevol qüestió o dubte sobre les convocatòries o la manera de presentar la documentació, us podeu adreçar a la Sala d'Art Jove per mitjà del correu elec­trònic.

 

Sala d'Art Jove és un espai de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Cata­lunya per a la promoció de l'art emergent. Ofereix un entorn per a l'experimentació artística i la investigació, així com un seguit de dinàmiques de formació que s'adrecen tant a joves creadors i estudiants com a públic general.

 

* Consulteu tota la informació de la convocatòria al DOGC, que podreu trobar un cop s'hagi publicat a www.gencat.cat/joventut.

 

http://twitter.com/saladartjove

www.facebook.com/saladartjove

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios