Exposición en Gandesa, Tarragona, España

Clau: Poesia Visual

Dónde:
Biblioteca Municipal de Gandesa / Asís Garrote, 4 / Gandesa, Tarragona, España
Cuándo:
15 mar de 2016 - 30 abr de 2016
Inauguración:
15 mar de 2016 / 19:00
Horario:
De lunes a viernes de 16.00 a 20.00. Martes y jueves de 10.00 a 13.00
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Correo electrónico:
biblioteca@gandesa.cat
Descripción de la Exposición
En aquest punt de trobada que es produeix entre la creació literària i la plàstica s'obre una finestra que ens permet descobrir significats nous, latents o ocults (a vegades senzillament una relectura) del món que ens envolta. Amb la vista saturada d'imatges gràfiques, publicitat, televisió, etc. potser quedi encara un espai per a la sorpresa que amaga la Poesia Visual. A “Clau: Poesia Visual” trobarem imatges carregades de significats en comptes de paraules, en un intent de dir molt sense dir res expressament. Meticulosament pensats per ocupar el lloc que ocupen, cada element té destinada una funció concreta. El color, la llum, els objectes, l’espai, la composició... tot allà on ha de ser per dir el que ha de dir. Amb el transcurs temps la poesia ha abandonat sense contemplacions la base del seu desenvolupament anterior: la cadena de subjectes, verbs, predicats, etc., del sistema fonètic, per recórrer a la capacitat sintetitzadora de ... l'espai, a les paraules en llibertat futuristes, al gestalisme de la poesia concreta, o al semiotisme. I així arribem a un interessant i apassionat joc de significacions, abrasions i efectes, tant plàstics como poètics. El propòsit és fer poesia, es a dir, generar emoció amb les paraules en la seva combinació amb les imatges, en una tradició que arrenca amb el simbolisme i arriba fins el surrealisme i en la que es busca allò imprevisible i inesperat. Jocs semiòtics i simbiòtics. Aquesta mostra fa un repàs a algunes de les obres més significatives que l'autor ha creat al llarg de la seva trajectòria dins d'aquesta expressió artística que navega entre gèneres i disciplines, la Poesia Visual.

 

 

Entrada actualizada el el 01 mar de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.