Beca en Girona, España

Beca Bòlit Mentor

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Premio:
cada uno de los tres artistas recibirá 4.500 Euros.
Cuándo:
01 jul de 2013 - 16 ago de 2013
Dónde:
Girona, España
Inscripción:
Cerrada desde 16-08-2013
Dirigido a:
Artistas
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
Entre los 15 proyectos presentados, el jurado ha seleccionado los correspondientes a Marta Sureda y Joanot Cortès (Vic, Barcelona, 1982), Marcela Jordà Jacarilla (Alcoy, Alicante, 1980 - vive en Barcelona) y Dani Medina Orlán.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2013

BÒLIT, CENTRE D'ART CONTEMPORANI. GIRONA

 

Amb la voluntat de produir projectes d'artistes joves, donar-los difusió i vincular-los als contextos educatius per tal de generar propostes innovadores, formadores i creatives, l'Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, llança la primera convocatòria de les Beca Bòlit Mentorregulada per les bases següents:

 

Objectius:

 

Desenvolupament d'un projecte de residència dels tres artistes becats a tres instituts d'educació secundària de les comarques gironines. El programa comptarà amb el seguiment i tutela d'un comissari expert. Es ... proposa treballar una lectura contemporània de les ciutats i del context social, econòmic i cultural en què vivim.

 

Candidats:

 

Podran optar-hi els artistes que presentin una proposta d'acord amb aquestes bases. Es prioritzaran els artistes menors de 35 anys. Cal entendre bé la llengua catalana per tal de poder facilitar la interacció amb els participants.

 

Dotació:

 

Cada artista rebrà 4.500 euros (dotació sotmesa al règim fiscal vigent en el moment de l'atorgament), en concepte d'honoraris, de desplaçaments i de despeses generals. Els centres educatius que els acullin els proporcionaran un espai de treball a les seves instal5lacions.

 

Entrega de documentació:

 

La documentació s'ha de lliurar en format digital enviant-la a l'adreça bolitconvoca@bolit.cat en un sol document unitari (pdf, word, etc., inferior a 5MB) que ha d'incloure:

? Dades personals: nom, cognom, adreça, correu electrònic i telèfon de contacte.

? Currículum del sol5licitant.

? Breu resum del projecte i de la motivació a participar en aquesta convocatòria (màxim 30 línies).

? Projecte desenvolupat en el qual hi han de constar objectius, plantejament teòric, calendari, pressupost de producció, activitats específiques a desenvolupar en els centres d'educació secundària, etc.

? En cas de disposar d'elements gràfics o audiovisuals que superin els 5MB, es recomana adjuntar els enllaços als servidors on es pugui descarregar i/o visualitzar el material.

? Si els aspirants ho creuen convenient, poden enviar documentació addicional (catàlegs, vídeos, etc.) a la següent adreça postal: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, Pujada de la Mercè, 12, 17004 Girona. Aquest material no serà retornat.

 

A més, caldrà enviar les propostes per correu certificat o lliurarles en mà al Registre de l'Ajuntament de Girona, en un sobre únic, tancat, amb la informació següent:

BECA BÒLIT MENTOR

Ajuntament de Girona

Plaça del Vi, 1

17004 Girona

 

Es verificarà que el segell de correus o registre de lliurament coincideixin amb el termini de la convocatòria.

Els dubtes i les consultes relatives a aquesta convocatòria es resoldran per correu electrònic: bolitconvoca@bolit.cat

 

Termini de presentació i resolució:

El termini de recepció de projectes restarà obert fins al 16 d'agost de 2013.

La resolució es farà pública el dilluns 9 de setembre de 2013 en el lloc web del centre www.bolit.cat.

La direcció del Bòlit notificarà la resolució personalment als interessats/des.

 

Criteris de valoració:

Es valoraran favorablement:

? Les propostes d'innovació que s'insereixen en els llenguatges i les problemàtiques que afecten la creació contemporània.

? La capacitat d'establir ponts de comunicació entre la creació artística i l'educació.

? Les accions incloses en el projecte que permetin apropar els seus continguts al context i als agents locals.

 

Procés de selecció i resolució:

Un cop tancat el termini de recepció de propostes, es verificaran i quedaran desqualificades aquelles persones que no hagin presentat tota la documentació demanada o que no compleixin les bases de la convocatòria.

 

El jurat estarà format per:

? Imma Prieto

? David Santaeulària

? Martí Manen

 

Si cal, es podrà demanar informació complementària o convocar algun dels aspirants per comprovar la seva idoneïtat per portar a terme els treballs proposats.

El jurat valorarà els projectes, d'acord amb els criteris indicats en aquestes bases, i presentarà la proposta d'adjudicació de les beques a l'Ajuntament per a la seva resolució.

 

Compromisos i execució del treball:

-Una vegada publicats els projectes guanyadors, es signarà un contracte entre el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona - Ajuntament de Girona i els artistes responsables de les propostes seleccionades en el qual constaran els compromisos entre ambdues parts: calendaris, formes de pagament, drets d'autor, etc.

-Els artistes seleccionats hauran de treballar (durant tres mesos, a partir del mes d'octubre de 2013, i segons les necessitats del centre lectiu) juntament amb els alumnes i professors d'un institut d'educació secundària, permetent que coneguin de primera mà les pràctiques artístiques contemporànies, tot assistint a la creació, producció i realització d'un projecte expositiu.

-Els projectes becats, juntament amb el resultat del procés, s'exhibiran a partir del gener de 2014 al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar de Girona, i posteriorment als centres educatius participants,.

-David Santaeulària, comissari determinat per a la coordinació d'aquest projecte en l'edició d'enguany, farà el seguiment de tots els processos i proposarà, conjuntament amb els artistes, activitats que facilitin l'apropament als projectes i potenciïn el contacte i l'intercanvi amb d'altres artistes, creadors i públic en general.

 

Acceptació de les bases:

La participació en aquesta convocatòria comporta l'acceptació d'aquestes bases i de la resolució del jurat, així com dels canvis que, com a conseqüència de factors aliens a l'organització, es puguin produir posteriorment.

 

 

 

Entrada actualizada el el 02 jun de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios