Exposición en Barcelona, España

Aftermath. L'arquitectura més enllà dels arquitectes

Dónde:
Arts Santa Mónica / Rambla Santa Mònica, 7 / Barcelona, España
Cuándo:
31 ene de 2017 - 26 mar de 2017
Inauguración:
31 ene de 2017
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
Exposicio exhibida en el marc de Eventi Collaterali, 15. Mostra Internacional d'Arquitectura, dins de la XV Biennal d'Arquitectura de Venecia 2016 L'exposicio planteja un dialeg entre els llenguatges arquitectonic i cinematografic i proposa unificar les dues arts en una instal・lacio creant narratives creuades entre els projectes seleccionats a traves de connexions visuals, sonores, materials o conceptuals. El tema del projecte se centra en una relacio d'obres d'arquitectura catalana explicades a traves del seu us diari, del seu entorn en termes d'arrelament al context, estructuracio del territori i millora de la qualitat de vida que aporta a la comunitat. D'acord amb el tema general de la Biennal, «Reporting from the front», el projecte mante un punt de vista social de l'arquitectura i, a traves de la informacio audiovisual, presenta les noves estrategies projectuals i les noves dinamiques de l'us creades com a consequencia dels temps de crisi economica i professional dels darrers ... anys. L'exposicio investiga les maneres d'explicar i mostrar l'arquitectura i defuig l'habitual retrat del «moment zero» (aquell moment efimer quan els arquitectes deixen l'edifici acabat, pero els usuaris encara no se l'han apropiat) de la intervencio arquitectonica. L'objectiu ha estat investigar i apropar-se al seu valor des de la perspectiva de l'usuari. Les obres es projecten en diverses superficies vitries translucides que reflecteixen la complexitat de les interaccions entre les persones, l'arquitectura i el paisatge natural o urba. La instal・lacio es sobretot una experiencia sensorial que s'adreca a un visitant participatiu i reflexiu. L'exposicio adapta el material exhibit a Venecia a les caracteristiques del nou espai i s'amplia exhibint in situ els curtmetratges on es dona la paraula als arquitectes: una serie d'entrevistes que expliquen les intencions rere els projectes i la seva manera de pensar l'arquitectura. El tercer element de l'exposicio, el cataleg que explica els conceptes que han inspirat la investigacio, s'imprimeix expressament per a aquesta mostra.

 

 

Entrada actualizada el el 31 ene de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones